söndag 3 februari 2013

Programridning hos Elsövs RK

Curren ser sig om inne på banan samtidigt som föregående ryttare får tips och råd.

Idag har vi varit hos Eslövs RK och deltagit i deras välordnade programridning. Det var Curren som fick känna på staketen för första gången i år. Två program på lång bana blev det. LB:2 och nya LA:3 (ändrat 2013).

Han är ju så trevlig att ha med sig på tävling, vår fine Curre, men han var faktiskt lite nervös idag. Det var ju flera månader sen sist sa han samtidigt som han med stora ögon försökte insupa hela miljön på en gång. Planen idag var att göra det så enkelt och lustfyllt som möjligt. Bara flyta harmoniskt runt hela programmen. Det lyckades ganska bra tycker jag.

På väg från framridningen till banan. Curren ser förväntansfull ut...

För mig är det jätteviktigt att vi alltid har en bra stämning när vi är på tävling (eller som här, tävlingsliknande former). Dels vill jag att tävling ska vara kryddan i vårt, det vill säga mitt och Karros, hästliv, och då ska det vara en krydda med god smak! Men jag vill också att det ska vara en positiv upplevelse för ponnyerna. De ska koppla tävling till någonting roligt där man får beröm och positiv uppmärksamhet. 

Därför är det mycket fika när vi är på tävling och vi har alltid ett väldigt öppet och rakt förhållande när vi pratar om prestation, jag och Karro. Jag säger alltid vad jag tycker, men även om det är någonting som hon gjort mindre bra så pratar vi alltid om varför och hur det går att förändra. Det ska vara konstruktivt! Jag brukar säga till Karro att jag är hennes största kritiker, men också hennes största fan! :-)

Karro och Curre i collecting-ring i väntan på sin tur att prestera.

Första programmet, LB:2, flöt precis sådär harmoniskt som det var tänkt. Inga missar och Karro hade en bra känsla rakt igenom. Domaren var också nöjd. Det första hon sa när ekipaget kom fram för att få sin pratstund var "Om du bara hade ridit liite mer ut i hörnen hade det varit... WOW!" Sen gav hon tydliga kommentarer till hur hon hade satt vissa poäng. Procenten landade på 70,0. Vi var nöjda alla tre, jag, Karro och Curre. :-)

Stilstudie från dagens ritter:




 Om den här galopp-bilden hade varit helt skarp hade den varit PERFEKT! 
(nöjd och stolt fotograf, hehe)

Vi gjorde bedömningen att Curre egentligen var ganska trött, men vi vet ju att han behöver regelbunden träning med staket eftersom han lätt blir lite tittig, och bestämde därför att vi skulle rida även nästa klass. För att göra det så enkelt som möjligt valde vi minimal framridning (förutom framskrittning såklart) och red i princip bara de minuter man fick innan start på banan + själva programmet. Det var nog tur, för Curre var helt klart mycket tröttare i LA:3. Dock gjorde han bra ifrån sig och fick 67,85 procent av domare Catharina Almroth. Den här gången var hon mycket nöjd med Karros vägar också. Galopp-delen i programmet red ekipaget på strax över 70 procent! Ganska bra tyckte vi. :-)

Kul att vara ute med en så fin ponny. Många som kommer fram och berömmer honom. Domaren lovordade hans ridbarhet, följsamhet, stadiga form, lösgjordhet och harmoniska utstrålning. Viktig input för oss utomhusryttare att ta med in i hjärtat att värma oss med nästa gång det blåser istappar på tvären när vi ska rida.

En liten hejarklack var på plats till andra klassen. Det var Sara och hennes dotter Elina. Vi försökte få Elina att skrika HEJA när Karro red förbi vår kortsida - man får ju liva upp dressyren lite när man har chansen - men tyvärr var hon svårflirtad idag... Kanske tur för Karro och Curre och procenten HAHA!

Sötisar!



2 kommentarer:

  1. Jodå hon sa heja heja!! Och bjöd ju på stöttande godisar med klet i mitten. Det är som en blågul rosett till finaste ponnyekipaget!

    SvaraRadera
  2. Tack för dubbelhake bilden by the way...

    SvaraRadera